Akustikken støtter musikken

Lige siden jeg var en ganske ung mand, har jeg været dybt fascineret af sangskriveres evne til at formidle budskaber af enhver art. Med små specifikke ord og sætninger sætter de bedste sangskrivere ting i perspektiv og har gennem tiden givet mig store øjeblikke af befrielse og glæde.

Nævnes skal Bob Dylan. Han er – om nogen – ”Sangskrivernes Sangskriver”. Lad mig give et lille eksempel på, hvilken virkning han kan have.

Året er 1997 (november), og jeg var på vej hjem fra butikken mod Djursland og da jeg var halvvejs (Rodskov – lige før Brugsen), spillede de i radioen en sang fra Bob Dylans nye album ”Time out of Mind”.

Nummeret var ”To Make you Feel my Love”, og det var som at blive ramt af en forhammer. Jeg husker jeg fik åndenød og ganske enkelt blev nødt til at holde ind til siden for at komme mig.

Der sad jeg så ved Brugsen i Rodskov og sugede Bobs ord til mig med en følelse af overvældethed, beundring og et klarsyn, der grænsede til det foruroligende.

De efterfølgende uger hørte jeg ”To Make you Feel my Love” mindst 1200 gange, og den blev til sidst forbudt på playlisten af mine omgivelser.

Der findes mange andre gode sangskrivere end Bob Dylan. Både fra udlandet, men så sandelig også her fra Danmark. Og jeg har altid beundret de evner gode sangskrivere besidder og har dyb respekt for deres arbejde.

Jeg har selv arbejdet intenst med sangskrivning. Specielt som vi siger – i ”de unge år”. Hvor svært kunne det egentlig være? De store sangskrivere og jeg havde jo nøjagtig samme indgangsvinkel til mange af livets store spørgsmål, så det var vel bare at få det ned på skrift og få melodien på plads.

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg prøvede. Måske 3000 gange og ikke på ét eneste tidspunkt tænkte jeg: ”Yes, der var den!”. Ikke én eneste gang….

Måske i en sen nattetime havde jeg fat i noget, men jeg havde som regel glemt det igen næste morgen. Som tiden gik, måtte jeg erkende, at jeg ikke har det i mig. Det er der til gengæld mange andre der har, og som sagt har de min dybe respekt.

I 1984 blev Akustikken distributør af C.F.Martin Guitars. Det er en daglig glæde at arbejde med disse fantastiske guitarer. Martin og sangskrivning hører uløseligt sammen, og det er derigennem vi har haft fornøjelsen af, at arbejde sammen med mange danske sangskrivere gennem årerne siden 1984.

Vi prøver at betale lidt tilbage for store oplevelser, og det gør vi i form af sponsorater og donationer. Det er da det mindste, vi kan gøre til gengæld.

/ Ole