Danmarksguitaren – Akustikken x Fodboldfonden

Vi er ubeskriveligt stolte over at kunne præsentere et unikt projekt i en god sags tjeneste. Sammen med Fodboldfonden og Peter Schmeichel, har vi skabt en stærkt limiteret serie guitarer fra C.F. Martin Custom Shop.

Serien består af 21 guitarer bygget af nogle af verdens bedste guitarbyggere hos C.F. Martin & Co. Hver enkel guitar er nummeret fra 1-21, hvilket fremgår af både label og indlæg på bagsiden af hovedet.

Nummer 1 blev bortauktioneret i forbindelse med Fodboldfondens Velgørenhedsgalla d. 11. juni 2023.

Vi kan med stor, stor glæde fortælle at guitaren blev solgt til en glad køber for intet mindre end 350.000 kr.! Pengene går direkte til Fodboldfondens forbilledlige arbejde til fordel for udsatte og fattige børn i Danmark.

De resterende 20 guitarer sælges via siden her efter først til mølle princippet.

Guitaren koster 37.999 DKK og for hver solgt guitar doneres 10.000 DKK til Fodboldfonden.

OBS: Alle 21 guitarer er på på lager, og leveres indenfor 1-3 hverdage. Man er også velkommen til at afhente sin guitar i en af butikkerne.

Guitaren er smukt lakeret i Dannebrogsrød, som er en hyldest til den danske kultur og den nationsstolthed, der er ligger latent i enhver danskers hjerte.

Du får altså et exceptionelt instrument ud af en stærkt limiteret serie på blot 21 fremstillede guitarer. Samtidig er du med til at støtte Fodboldfondens arbejde.

Om projektet

De 21 unikke guitarer er blevet til i samarbejde mellem Akustikken, Fodboldfonden og vores gode ven Peter Schmeichel. Projektet tog sit udgangspunkt i et ønske om at hylde sammenholdet og fællesskabet.

Nummer 1 blev bortauktioneret i forbindelse med Fodboldfondens Velgørenhedsgalla d. 11. juni 2023. Vi kan med stor, stor glæde fortælle at guitaren blev solgt til en glad køber for intet mindre end 350.000 kr.

Håndbygget hos C.F. Martin Custom Shop

Guitaren er en håndbygget i Custom Shoppen hos det legendariske og verdenskendte C.F. Martin & Co., beliggende i Nazareth, Pennsylvania.

I snart 200 år har C.F. Martin & Co. været pionerer inden for skabelsen af akustiske guitarer af exceptionel kvalitet. Deres uforlignelige kvalitet, tradition og innovation har været anerkendt over hele verden.

Custom shoppen repræsenterer kulminationen på deres håndværksmæssige arv, hvor hvert instrument skabes med uforlignelig præcision og omhu.

Tekniske specifikationer

Body size000
Back/Side MaterieralMahogany
Top MaterialCarpathian Spruce
Top ColorCustom ‘Dannebrog-rød’ (Pantone 186C)
Scale Length24.9″
Binding MaterialAntique White
BracingSitka Spruce, Scalloped 1/4″
Bridge/End PinsBlack
Bridge MaterialEast Indian Rosewood
Bridge StyleModern Belly
AdhesiveModern Adhesive
ElectronicsNone
Fingerboard InlayCustom inlays. 5th Fret: Football, 12th Fret: Danish Flag
Spacing1 3/4″ x 2 1/8″ x 2 5/32″
Fingerboard MaterialEast Indian Rosewood
FinishSatin
HeadplateMatching Headstock w/ CFM Block Golden Era w/o C&F
Neck ProfileModified Low Oval
Nut materialBone
Rosette StyleCustom (blk/wht/blk/wht/blk)

Bliv ejer af et stykke levende historie

Grib denne enestående chance for at eje et stykke musikhistorie og dansk kultur. Dette er mere end blot en guitar, det er en historiefortælling, et samarbejde og en sand hyldest til skønheden i håndværk, sammenhold og musik. Dette er ikke bare et instrument, men et stykke levende historie.

For at byde ind på en guitar skal du udfylde formularen. Du har mulighed for at angive et ønskenummer (2-21). Vi kan dog ikke garantere at du kan få dit ønskenummer. I tilfælde af dit ønskenummer ikke er tilgængeligt når det bliver ‘din tur’ vil du blive tildelt et vilkårligt nummer.